Cum particip la curs

După ce ați finalizat înscrierea în site și ați creat și parola de acces la contul de cursant (procedura este detaliată în pagina “Cum mă înscriu la curs“), puteți începe să urmați modulele de curs. Pentru aceasta, dați click pe linkul “Curs FMC” din meniul principal al site-ului:

Pe această pagină veți găsi modulele de curs:

Dând click pe numele unui modul, veți fi redirecționați în pagina acestuia. Pentru exemplificare, vom folosi “Modulul 1 – Vizita PRENATALĂ de informare despre Alăptare”.

O dată ajunși în pagina unui modul, veți găsi informațiile împărțite în mai multe secțiuni (taburi):


– Prezentare generală – sunt detaliile esențiale despre modulul de curs;
– Plan de curs – aici veți găsi conținutul propriu-zis al modulului de curs (lecții, exerciții, quizuri);
– Instructor – aici veți găsi detalii despre formatorul care susține modulul de curs;
– Reviews – părerile despre modulul de curs exprimate de alți cursanți;

Pentru a începe modulul de curs, mergeți la tabul “Plan de curs”, iar acolo veți regăsi lista de lecții, exerciții și teste.


În partea de jos a paginii veți găsi butonul “Start now”:


Dând click pe acest buton, se va deschide o pagină separată, în care veți avea, pe partea stângă, lista de lecții, iar pe partea dreaptă veți citi conținutul lecției:


După ce citiți textul, vă rugăm să dați click pe butonul “Finalizează” situat în partea de jos a paginii. Prin această acțiune confirmați parcurgerea lecției și se va înregistra progresul dumneavoastră în cadrul modulului de curs. După ce veți finaliza o lecție veți fi redirecționați automat la următorul element din modul (altă lecție/ exercițiu/ test).


Trecerea la următoarea pagină se poate face și cu ajutorul navigației din partea de jos, dar vă recomandăm să folosiți această opțiune doar dacă doriți să recitiți lecțiile (dând click pe aceste butoane nu se înregistrează progresul dumneavoastră):


*************************************************************************************

Exercițiile au diverse punctaje și pot fi de 2 tipuri.

1. Întrebări cu răspuns deschis. Pe baza lecțiilor deja parcurse sau a unor articole din alte surse (care vă vor fi indicate), va trebui să scrieți răspunsul dumneavoastră. Acesta va fi trimis formatorului, care îl va evalua și îi va acorda o notă. Iată un exemplu:


Pentru a rezolva exercițiul, dați click pe butonul “Start” – se va deschide pagina cu cerința propriu-zisă:

După ce citiți cerința (care poate fi sub formă de text, articol sau video), vă rugăm să scrieți rezolvarea dumneavoastră în căsuța de răspuns situată mai jos pe pagină:


Sub căsuța de răspuns veți vedea două butoane:
– “Salvează”. Unele exerciții pot presupune încărcarea unor documente. În această situație, le puteți uploada și le puteți salva dând click pe butonul “Salvează” – dacă aveți nevoie de mai mult timp pentru a finaliza răspunsul;
– “Trimite”. Dând click pe acest buton veți trimite răspunsul către formator.


Atenție
! Este posibil ca formatorul să nu evalueze imediat răspunsul dumneavoastră, dar acest lucru nu vă împiedică să continuați cursul (dacă, de exemplu, ați trimis răspunsul seara sau în weekend, formatorul îl poate citi și nota abia în ziua următoare).

*************************************************************************************

2. Întrebări de tip grilă. Acestea pot avea un singur răspuns corect, mai multe răspunsuri corecte sau pot fi adevărate sau false. Aveți mai jos un exemplu:


Pentru a rezolva exercițiul, dați click pe butonul “Start” – se va deschide pagina cu întrebarea propriu-zisă:


După ce alegeți răspunsul dorit, dați click pe butonul “Verifică răspunsul”:

Veți afla imediat dacă ați răspuns corect sau nu:

Răspuns corect:
Răspuns greșit:

Pentru a finaliza exercițiul (testul), dați click pe butonul “Termină exercițiul (testul)”:


Vi se va afișa rezultatul final:

Dacă ați răspuns corect:
Dacă nu ați acumulat punctajul necesar:

Dacă nu ați obținut punctajul minim necesar pentru promovarea exercițiului (testului) sau dacă doriți să-l îmbunătățiți (acolo unde există mai multe întrebări), aveți posibilitatea de a relua exercițiul (testul), dând click pe butonul “Reia” (3 încercări suplimentare):


Atenție! Dacă alegeți un răspuns, dar nu dați click pe butonul “Finalizează exercițiul (testul)”, ci pe butonul “Următor” din partea de jos a paginii, răspunsul dumneavoastră nu se va salva, iar la finalul testului nu veți primi punctele, chiar dacă ați răspuns corect.

*************************************************************************************

Testele (quiz-urile). Sunt alcătuite din întrebări de tip grilă, au un timp predefinit pentru a fi rezolvate și un punctaj minim pentru a fi considerate reușite. Dar, dacă nu obțineți scorul necesar, aveți posibilitatea reluării testului și vă puteți îmbunătăți rezultatul (dar numai după ce răspundeți la toate întrebările, nu se poate reveni imediat asupra unui singur răspuns).


Toate întrebările se găsesc pe aceeași pagină – vă rugăm să fiți atenți atunci când răspundeți pentru a nu omite vreuna! După ce alegeți răspunsul sau răspunsurile pe care le considerați corecte, puteți verifica dând click pe butonul “Verifică răspunsul” aflat sub fiecare întrebare sau puteți finaliza testul dând click doar pe butonul “Termină exercițiul (testul)” – fie pe cel din partea de sus a paginii, fie pe cel de sub întrebări (așa cum a fost detaliat mai sus, la întrebările de tip grilă).

În funcție de numărul de răspunsuri corecte sau greșite, vi se va afișa rezultatul final. Dacă procentajul obținut este inferior celui necesar, testul va fi considerat “netrecut” – în exemplul de mai jos, cursantul nu a obținut niciun punct din minimum 70%:


Informațiile afișate:

– timpul alocat testului (timp utilizat);
– câte puncte a acumulat cursantul (în exemplul de mai sus, 0 puncte dintr-un total de 25);
– numărul de întrebări din test (10);
– câte răspunsuri corecte și greșite a dat cursantul;
– “întrebări omise” sunt întrebările la care cursantul nu a răspuns deloc.

Cursantul poate relua testul – fie pentru a obține punctajul minim necesar, fie pentru a-și îmbunătăți rezultatul – click pe butonul “Reia”.

*************************************************************************************

Dacă ați epuizat reluările posibile pentru un exercițiu sau pentru un test și doriți să mai încercați o dată să-l rezolvați, vă rugăm să ne scrieți pe contact@sanatoslapieptulmamei.ro și să ne indicați denumirea acelui exercițiu/ test. Îl vom debloca și vă anunțăm când îl puteți reface.

*************************************************************************************

Tema practică. Fiecare modul de curs are, la final, o temă care presupune completarea unui formular cu informații obținute în urma vizitelor efectuate la beneficiarele proiectului:

Completați datele solicitate în formular:

Pentru a salva datele completate în formular, trebuie să dați click pe butonul “Trimiteți informațiile” situat sub formular:

Pentru a finaliza tema practică, este nevoie să scrieți numele dumneavoastră în căsuța de răspuns și să dați click pe butonul “Trimite” aflat sub aceasta:


Pentru detalii suplimentare legate de participarea la curs, ne puteți scrie la adresa contact@sanatoslapieptulmamei.ro.

*************************************************************************************

Dacă ați epuizat reluările posibile pentru un exercițiu sau pentru un test și doriți să mai încercați o dată să-l rezolvați, vă rugăm să ne scrieți pe contact@sanatoslapieptulmamei.ro și să ne indicați denumirea acelui exercițiu/ test. Îl vom debloca și vă anunțăm când îl puteți reface.