Despre noi

Despre SAMAS
Obiectivele de formare
Despre SAMAS 01

Despre SAMAS

Asociația SAMAS este o organizație nonprofit, care a dezvoltat prima comunitate națională de educatori perinatali (din rândul asistenților medicali și moașelor), pentru a oferi cel mai extins program de sănătate și sprijin pentru mame și sugari în primele 1.000 de zile, înainte și după naștere, atunci când pot fi puse bazele unei vieți sănătoase a viitorului adult.
Obiectivele Asociației pe termen lung sunt: creșterea ratei de alăptare exclusivă, informarea corectă a mamelor despre procesul nașterii, îmbunătățirea stării de sănătate a mamei, dar și a bebelușului, printr-o nutriție echilibrată din timpul sarcinii, cât și postnatal.
Educatorul SAMAS este aproape de comunitate în cele 6 centre SAMAS din țară: București, Timișoara, Iași, Pitești, Bistrița și Cluj-Napoca, dar și în peste alte 27 de orașe din țară, echipe de educatori perinatali oferind cursuri, consiliere și sfaturi gravidelor și mamelor. Gravidele, mamele sau tăticii îi pot contacta pe site-ul www.asociatiasamas.ro, pe pagina de Facebook și în centrul SAMAS din orașul lor.

Obiectivele de formare

Informații de actualitate

Veți primi informații practice și actuale despre fiziologia de bază a lactației,  practica alăptării, nutriția perinatală, îngrijirea bebelușului și siguranță.

Învățare individuală

Veți putea parcurge lecțiile în timpul dumneavoastră liber și din liniștea casei. De asemenea, veți avea la dispoziție o bibliografie de filmulețe practice pentru fiecare temă în parte.

Abilități practice

Veți avea posibilitatea să aplicați practic cele învățate în formarea individuală prin parcurgerea unor exerciții chiar cu pacientii dumneavoastră.

Comunicare asertivă

Dezvoltarea abilităților de comunicare asertivă cu pacienții dumneavoastră.

Webinarii live

După parcurgerea lecțiilor individual, veți avea posibilitatea să participați la webinarii live cu un trainer dedicat pe diverse teme.

Sesiuni de întrebări și răspunsuri

Veți avea posibilitatea să puneți întrebările sau nelămuririle apărute prin practica unui trainer senior dedicat.