Blog

Care sunt principalele inițiative adresate mamelor adolescente și taților tineri?

În cadrul proiectului de educație pentru sănătate – “Educație și sprijin pentru părinții adolescenți și tineri”, ce vizează îmbunătățirea stării de sănătate a vieții tinerilor părinți prin sprijin și educație pentru adolescente însărcinate și/sau mame cu copii în vârstă de 0-18 luni și partenerii lor (tineri tați, sub 25 de ani),

vă invităm:

să luați parte la cercetarea care ne va ajuta la listarea principalelor inițiative şi servicii adresate mamelor adolescente și taților tineri, din perioada 2018-2021, la nivel național, regional și local în domeniul sănătății, educației etc.

Decizia de completare a acestui formular vă aparține în totalitate. În cazul în care vă doriţi, am aprecia să recomandaţi formularul și către alţi specialişti.

Formularul este disponibil online, iar timpul de completare estimat este între 5 și 10 minute.

 

În timpul desfășurării proiectului 10.200 de tineri părinți – mame adolescente și tineri sub 25 de ani vor beneficia de acest suport şi 1.700 de asistenți medicali comunitari vor participa la formarea medicală continuă privind nutriția, alăptarea și îngrijirea bebelușului și a copilului mic.

Inițiatorii proiectului:

  • vor inventaria inițiativele cu privire la mamele adolescente şi tinerii părinți, desfășurate din 2018 până în prezent;
  • vor organiza întâlniri cu specialiști şi interviuri cu părinți tineri (mame adolescente și tați cu vârsta până în 25 de ani);
  • vor organiza ateliere interdisciplinare, pentru a stabili măsurile care se impun cu prioritate în beneficiul mamelor adolescente și al tinerilor părinți.

Despre proiect

Despre SAMAS

Contact:
Crina-Marina Muresanu – 0722263659, crinammarina [@] gmail.com
Gabriela Stoica, Coordonator Formare medicală – 0786289643, cursuri [@] programsamas.ro

The post Care sunt principalele inițiative adresate mamelor adolescente și taților tineri? first appeared on Sănătos la pieptul mamei.